fbpx

Kako je nastala rakija Uteha Naša

U malom, idiličnom selu Donja Toponica, sa manje od 100 stanovnika, počinje naša priča. Generacije su prolazile kroz vreme pod mirnim krovovima u selu, uživajući u domaćoj rakiji od autohtone sorte šljive Moravke, jedne od najkvalitetnijih sorti u regionu. Sorta koja je srce naše tradicije.

Donja Toponica, selo blagosloveno mirnom atmosferom, poslužilo je kao inspiracija za ime naše destilerije – “Pod Mirnim Krovovima”. Naše korene vučemo iz ovog sela, gde smo imali sreću da osetimo harmoniju između prirode i nas samih.

Dugo smo čuvali ovaj ukus samo za sebe, ali nova generacija je odlučila drugačije. Osećali smo da bi bilo sebično ne podeliti ovaj jedinstveni ukus sa svetom. Tako je nastala ideja o rakiji “Uteha Naša“.

Od 2019. godine, ponosno stupamo na tržište sa našom destilerijom. Nastojimo ne samo da kreiramo proizvod vrhunskog kvaliteta, već i doživljaj koji prevazilazi ukus. Težimo ponovnom definisanju percepcije rakije. Rakija, napravljena od voća, po našem mišljenju, ima veću intrinzičnu vrednost od na primer žitarice i ječme. Da bismo to istakli, predstavljamo naše rakije u premium ambalaži koja odaje počast proizvodu.

Naša misija je jasna: želimo da promenimo percepciju rakije i da joj damo poštovanje koje zaslužuje kroz vizualnog izgleda. Posvećeni smo proizvodnji luksuzne, čiste i prirodne rakije od šljive Moravke. Našom rakijom doprinosimo očuvanju autohtone sorte Moravke i promovišemo proizvode koji se prave u harmoniji s prirodom.

Ovo je tek početak naše priče, živeli!

Pročitajte više

Come back again

You must be over 18 to preview our website

Budite u toku sa našim događajima i promocije

Prijavite se za naš newsletter

Da li ste stariji od 18 godina?