fbpx

Mala družina sa velikom rakijom

1

Naša Misija

Naša misija je da promenimo percepciju rakije kod njenih uživaoca tako što ćemo joj vratiti poštovanje koje zaslužuje. Fokusirani smo na proizvodnju luksuznih, čistih i prirodnih rakija od šljive Moravke, sa ciljem da postignemo harmoniju između prirode i nas. Svojim proizvodima dajemo doprinos očuvanju autohtone sorte Moravke i promociji proizvoda od nje koji se prave u skladu s prirodom.

2

Naša priča

Generacije su prolazile pod mirnim krovovima u malom topličkom selu “Donja Toponica”, uživajući u domaćoj rakiji napravljenoj od autohtone sorte šljive Moravke – jedne od najkvalitetnijih sorti u regionu. Međutim, nova generacija nije želela da zadrži taj ukus samo za sebe. Bilo bi sebično ne podeliti ovaj jedinstveni ukus sa ostatkom sveta.

Hrast Uteha Nasa

I tako, posle godina istraživanja, testiranja i usavršavanja, rodila se “Uteha Naša” – simbol naše strasti, tradicije i kvaliteta. Nakon dozrevanja u hrastovim buradima, napokon dolazi vreme da ‘Utehu Našu’ spakujemo u modernu ambalažu, vama je predstavimo, a mi uživamo posle dobro obavljenog posla.

Handcrafted Uteha Nasa

Zato smo osnovali destileriju “Pod Mirnim Krovovima” s ciljem da napravimo vrhunski proizvod koji će biti prepoznatljiv ne samo po ukusu, već i po vizualnom karakteru. Naša želja je bila da unesemo dozu luksuza i prestiža u svet rakije, jer smatramo da ova plemenita pića zaslužuju da budu dočekana s poštovanjem koje im pripada.

Hrast Uteha Nasa

I tako, posle godina istraživanja, testiranja i usavršavanja, rodila se “Uteha Naša” – simbol naše strasti, tradicije i kvaliteta. Nakon dozrevanja u hrastovim bačvama, napokon dolazi vreme da ‘Utehu Našu’ spakujemo u modernu ambalažu, vama je predstavimo, a mi uživamo posle dobro obavljenog posla.

3

Naš tim

U destileriji “Pod Mirnim Krovovima”, naš mali tim broji 8 posvećenih pojedinaca koji su ključni u stvaranju rakije “Uteha Naša”. Svaki član ima ključnu ulogu, bilo da je u pitanju pažljivo biranje sirovina, neprestano usavršavanje ukusa ili pronalaženje novih načina da izražavamo našu kreativnost. Sa ljubavlju i strašću, naš tim stvara rakiju koja će probuditi Vaša čula i zadovoljiti Vaše nepce.

Boban Uteha Nasa

Boban, naš direktor, je ključni igrač u našem timu. On je odgovoran za sve dnevne operacije i upravljanje destilerijom. Sa stručnošću i posvećenošću, on se brine o svakom aspektu našeg poslovanja. U našem podrumu, možete ga videti kako testira rakiju, osiguravajući da svaki gutljaj ispunjava naša merila kvaliteta.

Rade, naš glavni majstor u destileriji, je srce naše destilerije. Sa dugogodišnjim iskustvom i strašću u pravljenju rakije, on je odgovoran za svaki korak u procesu proizvodnje. Rade je rođen i odrastao u našem kraju, gde već čitav život neguje proces pečenja rakije. Od samog osnivanja naše firme, Rade je bio deo našeg tima, donoseći svoje znanje i veštinu. Možete ga videti kako nadgleda kazan i peče rakiju unoseći deo svoje životne strasti u svaku kap.

Sljiva Moravka

Većina našeg tima potiče iz našeg kraja, što nam pruža duboko razumevanje autohtonih sorti šljive i posebnog karaktera naših proizvoda. Naša bliska veza sa lokalnom zajednicom nas još više povezuje u pravljenju rakije koja ne samo odražava kvalitet našeg kraja, već donosi ponos i radost u svaku čašu.

4

Naš proizvod

Sljiva Moravka

ŠLJIVA

Koristimo šljive sorte Moravka koje sami ne beremo, već čekamo da padnu i budu potpuno zrele. Biramo samo plodove sa sadržajem šećera ne manje od 22% i njih pretvaramo u 100%-tni destilat.

QUARTER CASK (Tierce)

Koristimo isključivo nove buradi od 150 litara od Kopaoničkog hrasta ‘kitnjak’. Ova manja verzija buradi postiže bržu interakciju rakije sa drvetom i intenzivniji razvoj aroma i ukusa.

ŠLJIVA

Koristimo šljive sorte Moravka koje sami ne beremo, već čekamo da padnu i budu potpuno zrele. Biramo samo plodove sa sadržajem šećera ne manje od 22% i njih pretvaramo u 100%-tni destilat.

QUARTER CASK (Tierce)

Koristimo isključivo nove buradi od 150 litara od Kopaoničkog hrasta ‘kitnjak’. Ova manja verzija buradi postiže bržu interakciju rakije sa drvetom i intenzivniji razvoj aroma i ukusa.

AMBALAŽA

Naš fokus je na pružanju jedinstvenog iskustva za ljubitelje rakije koji cene luksuz i kvalitet. Trudimo se da vizualni karakter naše rakije bude podjednako impresivan kao i njen ukus.

Naši partneri

Saradnja Uteha Naša

Otkrijte mogućnosti saradnje!  Otvoreni smo za uspostavljanje dugoročnih poslovnih odnosa koji će doneti obostrane koristi. Kontaktirajte nas da bismo započeli razgovor o potencijalnoj saradnji. Radujemo se vašem interesu!

Saradnja Uteha Nasa
Kolekcija

Otkrijte našu kompletnu ponudu

 • Uteha Naša Ice Bucket

  2.450,00 рсд8.750,00 рсд
 • Uteha Nasa Trezor
 • Protocol Uteha Nasa
 • Traka za skijanje Uteha Nasa sa drvenom rukom

  Traka za skijanje ‘Plan B’

  3.200,00 рсд10.200,00 рсд
 • Suza Uteha Nasa kupi buy

Come back again

You must be over 18 to preview our website

Budite u toku sa našim događajima i promocije

Prijavite se za naš newsletter

Da li ste stariji od 18 godina?